Tutkimusakatemian infrastruktuuri
15297
page-template-default,page,page-id-15297,bridge-core-2.9.7,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6
 

Tutkimusakatemian infrastruktuuri

Asteroid and Impactite Research Academy muodostuu kolmesta erillisestä yksiköstä, joiden sijainti on Vimpelin, Lappajärven ja Evijärven alueella. Vimpelissä toimii Asteroid Observation and Research Center, joka muodostuu Lakeharjun laelle rakennettavasta yksiköstä. Siellä asteroideja seurataan ja tehdään perustavanlaatuista tutkimusta, joka sopii niin alan harrastajille kuin ammattilaisille. Lentoratoja seuraamalla voidaan saada tuloksia mm. asteroidin Maahan törmäysnopeudesta ja kulmasta millä se lähestyy Maan ilmakehää.  Myös asteroidin koosta voidaan saada arvioita. Yksi mielenkiintoisimmista tutkimuskohteista on Vimpelin Lakeharjulle sijoitettavat avaruuspölyn kokoojat, jotka yön aikana keräävät avaruudesta Maan pinnalle saapuneet meteoriittien kappaleet. Lappajärven keskuksessa ne tutkitaan ja vierailijat saavat niistä ainutlaatuisia muistoja mukaansa. Tässä apuna voisi olla Ilmatieteen laitoksen säätutka, joka mahdollistaisi jatkuvan ajantasaisen tiedon saamisen ilman koostumuksen muutoksista.

Lappajärven meteoriittikeskuksesta käytetään nimeä Impactite Research Center.  Keskus keskittyy havainnoimaan ja tutkimiaan enemmänkin meteoriittitörmäyksen vaikutuksesta syntyneitä, ilmiöitä, kiviä ja kraattereita. Lappajärven Impactite Research Centerissä tutkimuskohteena ovat eri puolilta maailmaa saadut impaktiittikivet niistä tehtyjen ohuthieiden valossa. Niitä vertaamalla Lappajärven kärnäiittiin ja sueviittiin vierailija saa uudenlaisen käsityksen kivien synnystä. Kurkistuksen todelliseen tutkimukseen saa jo hieman lähemmällä tarkastelulla keskuksessa oleviin n. 20.000 NASA:n suurikokoisiin luotainten ottamiin kuviin lähinnä Kuusta.

Evijärvellä Taivastelijat ry:n omistama observatorio on oleellisin osa avaruuteen liittyvässä tutkimuksessa. Evijärvi Observatory:ssä tutkimuskohteena on aurinkokunta ja lähiavaruus. Oman aurinkokuntamme planeetat muodostavat kiehtovan kokonaisuuden, jonka ymmärtämisessä observatoriossa oleva laitteisto antaa hyvät mahdollisuudet. Observatorio toimii koulutuskeskuksena yhteistyössä Helsingin yliopiston ja URSA:n kanssa tarjoten koulutuspaikan alan opiskelijoille sekä myös alan harrastajille. Maksavat asiakkaat takaavat observatorion jatkuvan kehittymisen.